Trenerstall

Spangberg Hingstestasjon


Fokholgutua 121

2332 Stange

Telefon:

Tom:   99744310

Inger: 480 73 572E-post spang-b@online.no


Klikk her for kart.

Trenger din hest mer fart, mer rutine, mer grunntrening eller å få opp igjen psyken så har vi ulike opplegg som vi bruker og som har ført til resultater. Alonso Jenta ble treer i hoppekriteriet og har vært i alle de klassiske finalene. Edens Odin har gjort en suveren jobb og har plukket premier i så å si alle startene sine. Treårige Magnat har vist enorm utvikling og har allerede rukket å gå 27,8 og tjent 61 500kr, var utrolig nær å kvalifisere seg til kriteriefinalen. Tidligere har Moe Odin, Mørtvedt Jerkeld og Spang best gått i de samme løypene med supre resultater. Bork Odin ble trent på vår 2 km lange kuperte løype av Ole Tom Nyborg når han sto imot da uslåelige Tekno Odin og gikk 19,9. Vi har mulighet til å kjøre hestene sammen for å gi de rutine og for å få opp humøret og treningsviljen.

Av treningsfasiliteter har i en kupert løype på 2 km som fungerer utrolig godt til å bygge styrke og la hestene få kose seg med litt fartslek. Vi har også en rettstrekke på 1000 meter hvor vi kjører intervaller eller lengre drag litt høyere tempo. Lokalbane kun 2 km unna, og kort vei til flere travbaner. Vi har også mulighet til å kjøre utover i skogen på langtur på forskjellige skogsveier.

 

Om du ønsker å sette din hest inn i våre rutiner så har vi nå ledig kapasitet til å ta imot hester i trening/temming eller til oppstalling/utegang. La hesten din vokse i flotte omgivelser med flotte tur- og treningsområder. Store flotte uteområder hvor hesten kan gå i flokk eller alene!

Har du hest som trenger temming/trening? Vi tar imot unghester til temming/trening, både hopper og hingster. Hestene blir oppstallet i stallen på bokser. De står inne kun på kvelden/natten og slippes ut etter frokost. Vi legger vekt på at hesten skal bli rolig og stødig, og at den skal være trygg å håndtere. Den skal vennes til så mye som mulig, slik at den er trygg for eier å drive med senere. Det trenes med å takle forskjellige kjøretøy, deriblant traktorer, lastebiler og personbiler med forskjellige typer hengere bak. De vil bli tommekjørt, trent i drag og forskjellige vogntyper. Vi forer med oppdrett og egenprodusert rundball av god kvalitet.

Vi har også ledige stallplasser og utegangsplasser dersom det er av interesse


Anna Nyborg som er nyutdannet fra Norsk hestesenter Juni 2019. Hun har jobbet nesten 1 år deltid hos travtrener Geir Kihle. trent hester hjemme på gården hele livet. Vært med å trent hester som Bork Odin, Wik Stjernen, Edens Odin og Valle Ask. Vært med og kjørt inn mye unghest opp gjennom årene og synes det er veldig spennende. 


Ole Tom Nyborg som er utdannet B trener fra norsk hestesenter. Vært med å trent topphester som Mørtvedt Jerkeld, Moe Odin og Bork Odin. Temt og kjørt inn mye unghest opp gjennom og god erfaring med det.